T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / MERKEZ - Abdurrahmanpaşa Lisesi

İrfan Meşalesi

İrfan Meşalesi

Kuruluşundan günümüze değin, dile kolay, yüz otuz iki yıl geçen okulumuz, “idadî”, “sultanî” ve “lise” olarak Osmanlı Devleti’nin yaklaşık son kırk yılına ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan günümüze kadar süren macerasına şahitlik etmiştir. Canla başla ülke bekası için çabalamış; yeri gelmiş ellerinde silahlarıyla öğrencisi öğretmeni cepheye koşan, yeri gelmiş yetiştirdiği büyük devlet adamlarıyla çeşitli makam ve mevkilerde ülkesine hizmet edecek üstün karakterler yetiştiren kutlu bir çatı olmuş. Bilimde, eğitimde, siyasette, sporda, sanatta, edebiyatta yurda sayısız şahsiyetler yetiştirerek yurdumuzu hep aydınlatmış koca bir “irfan meşalesi” olmuş Büyük Lise.

 

Bizler, bir grup öğrencimizle adeta bir hazine olan Lisemizin mezunu ya da mensubu olmuş, Lisemizin çatısı altında gün geçirmiş, kalemiyle topluma yön vermiş ya da edebî zevk uyandırmış, gerek isimleriyle gerek roman, hikâye ya da bir dörtlük, beyit ya da dizeleriyle dillere yer etmiş ediplerimizi araştırarak onları yâd etmek, onlara olan minnetimizi bir nebze kağıda dökmek istedik.

 

Kısa bir zamanda böyle bir çalışmayı hazırlayıp ortaya koyan, Abdurrahmanpaşa Liseli olma gururunu ilelebet yaşayacak, Büyük Lisenin mezun adaylarından öğrencilerimiz Sefa YALMAN, Eda HÜSEYİNOĞLU, Hüseyin Ufuk İYİSAN, Gökhan KENDİRCİ, Ali DEMİRCİOĞLU, Sude Nur DEMİR başta olmak üzere, Bizlerden desteklerini esirgemeyen okul yöneticilerimize,

Kastamonu’nun yerel basın organlarına,

Röportaj ve gösterdiği kaynaklarla bizlere gönülden destek olan Mustafa ESKİ’ye ve

Büyük Liseye ayrı bir kimlik kazandıran, ömrünü okuluna adayan, çalışmamızda bizlere bilgisiyle ve tecrübesiyle her an yön veren İsmail DÖNMEZ Hoca’mıza şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Esere ulaşmak için tıklayınız.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.11.2018 - Güncelleme: 22.11.2018 10:59 - Görüntülenme: 1279
  Beğen | 5  kişi beğendi