Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Türkiye Geneli Hikâye Yazma Yarışması

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı içinde gençlerimizin dünya medeniyet tarihinin ana geçiş noktalarından biri olan Anadolu coğrafyasında, 1071 yılından günümüze kadar yaşamış medeniyetleri; birlikte yaşamanın getirdiği aidiyet, yaşama tercihleri, imkân ve birlik olmanın sağladığı gücü yeniden idrak ederek ortak yaşama alanlarının kültürel kazanımlarıyla birlikte kadim ortak tecrübelerini hatırlamalarını ve geleceğin Türkiye'sini hayal etmelerini sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile Türk Dil Kurumu işbirliğinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere yönelik "Hatırla ve Hayal Et, 1071'den 2071'e Medeniyet ve Tarihte Yolculuk" konulu deneme, hikâye ve şiir yazma yarışması düzenlenmişti.

2018-2019 eğitim öğretim yılında düzenlenen "Hatırla ve Hayal Et, 1071'den 2071'e Medeniyet ve Tarihte Yolculuk" konulu şiir - deneme - hikâye yarışmasının sonuçlarının 21 Haziran 2019 tarihinde açıklanacağı, yarışmayı düzenleyen Türk Dil ve Edebiyat Derneği tarafından duyurulmuş olmasına rağmen katılımdaki yoğunluk nedeniyle sonuçlar geçtiğimiz günlerde ancak ilan edilebilmiş, söz konusu yarışmada yazdığı hikâye ile öğrencimiz Muhammet İkbal GÜVEN Türkiye 8.si olma başarısı göstermiştir.

Abdurrahmanpaşa Lisesi olarak öğrencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Yayın: 08.02.2020 - Güncelleme: 08.02.2020 14:15 - Görüntülenme: 78