Ock

2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısı başarıyla sona erdi.

Ock

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Gençler (A) Futsal İl Birinciliği müsabakaları sona erdi.

Ock

Okulumuz öğrencileri "Beyaz Hüzün" adlı sinemayı izledi.

Ock

Sinop - Türkeli Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri okulumuzu ziyaret etti.

Ock

Okul Dışı Öğrenme Ortamları Projesi kapsamında Ilgaz Dağlarına gidildi.

Ock

Okulumuzda dönem sonu konseri verildi.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığı, 2020'nin ilk günüyle birlikte "Eğitim Takvimi" yayımladı. Eğitim Takviminin içerisinde; ''Günün Sözü'', "Günün Kelimesi", "Günün Atasözü" , "Günün Oyunu", "Günün Önerisi" ve "Günün Çözümü"  gibi bölümler yer alıyor. Özgün içeriklerin yer aldığı takvim 1 Ocak'tan itibaren tüm okullarda, ücretsiz mobil uygulamasıyla cep telefonlarında, sesli dijital takvim yapraklarıyla sosyal medyada ve radyo tiyatrosu tadında radyolarda, öğretmenler, aileler ve öğrencilerle buluşacak.    Her yeni güne, "Bugün 24 saat ve her saniyesi çok kıymetli" başlığıyla başlayan ''Eğitim Takvimi" cep telefonlarına indirilebiliyor.

Ock

OKULUMUZ MEZUNLARINDAN "BAYRAK ŞAİRİ" ARİF NİHAT ASYA, LİSELİLER TARAFINDAN, AHİRETE İRTİHALİNİN 45. YILINDA RAHMETLE ANILDI.

Arif Nihat Asya, 1904 yılında Çatalca'da doğmuştur. İlköğrenimini Çatalca ve İstanbul'da yapmıştır. Ortaokula İstanbul'da başlamış ve Bolu'da devam etmiştir. Lise öğrenimini Kastamonu Sultânîsinde yapmış ve buradan 1923'te mezun olmuştur. Sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesini bitirmiştir. Adana, Malatya, Kıbrıs ve Ankara'da öğretmenlik görevinde bulunmuş, 1961'de emekli olmuş ve 1975'te vefat etmiştir. Arif Nihat Asya Kastamonu'da okurken burada yayımlanan Açıksöz gazetesi ile Gençlik ve Doğu dergilerinde şiirler yazmıştır. Bu şiirlerde Türklük ve kahramanlık temasını işlemiştir. Şiirlerinin çoğu vezinli ve kafiyelidir.

Arif Nihat Asya'nın Kastamonu'da okuduğu yıllar, Millî Mücadele'nin en kritik dönemidir. Vatanın içinde bulunduğu zor günlerin havasını burada teneffüs etmiştir. Asker sevkiyatlarını, silah, cephane nakliyatlarını ve yaşanan bütün sıkıntıları yakından görmüş; çekilen çileleri, üzüntüleri benliğinde yaşamıştır. O günlerde halkın moralini yükseltmek için Kastamonu Sultânîsinde çok fazla müsamereler düzenlenmiştir. Bu toplantılarda okul yöneticileri, öğretmenler ve şehrin ileri gelen kişileri tarafından millî ve hamasî konularda konuşmalar yapılmış, ülkenin içinde bulunduğu durum anlatılmıştır. Öğrenciler tarafından piyesler sahnelenmiş, şiirler okunmuş, kahramanlık şarkıları ve türküleri söylenmiştir. Okunan şiirlerden bazıları bizzat öğrencilerin kendi yazdığı şiirlerdir. Saatlerce süren bu etkinlikleri izleyenler  hem eğlenmişler hem de gönüllerini vatan, millet ve kahramanlık duygularıyla doldurmuşlardır.

O yıllarda Okul Müdürü Mehmet Behçet Yazar, Felsefe Öğretmeni Enver Kemal, Tarih Öğretmeni İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Edebiyat Öğretmeni İsmail Habib Sevük en saygın öğretmenler olarak göze çarpmaktadır. Bu kişiler okulda ders vermenin yanında, mahallî gazetelerden "Açıksöz" ile "Doğu" ve "Gençlik" dergilerinde yazdıkları şiirler ve makalelerle Millî Mücadele'ye destek vermişlerdir. Öğrenciler, bu yazılardan büyük ölçüde etkilenmişler; hatta kendileri de aynı gazete ve dergilerde şiirler yayınlamıştır. Arif Nihat Asya; Orhan Şaik Gökyay ve Bahri Vedat ile aynı dönemde okumuştur. Öğrencilerde millî duyguların gelişmesinde öğretmenlerin ve Kastamonu'daki ortamın büyük etkisi olmuştur.

Arif Nihat Asya Sultânîde okurken Mehmet Arif adını kullanmıştır. Okul numarası 65'tir. İlk yazdığı şiirin, Enver Kemal Bey'in çıkardığı bir dergide yayımlandığını anlatmıştır. Adını belirtmediği bu dergi "Gençlik" mecmuasıdır. İlk şiiri, derginin 20 Ocak 1921 tarihli   7. sayısında "Yurt Acılarından" başlığı ile yayımlanmıştır.

Nitekim 1921 yılındaki bir müsamerede Arif Nihat Asya kendi yazdığı şiiri okumuş ve bu şiir, çok beğenilmiştir. 5 Şubat 1921 tarihli Açıksöz, bunu şu sözlerle duyurmuştur: "Şiir okuyanlar arasında, en ziyade takdire mazhar olan 65 numaralı Arif Efendi oldu. Ve okuduğu şiir başkasının değil, kendisinindi. Harâb Ellerde nâmındaki bu şiiri, bu genç mekteplinin nasıl parlak bir istikbale namzet olduğunu gösteriyordu. Kendisini samimiyetle tebrik ederiz. Bu güzel şiiri yarınki nüshamızda derc ediyoruz". Elbette bu tür ifadeler öğrencilerin hoşuna gitmiş ve teşvik edici olmuştur.

Okulumuzdan 1923 yılında mezun olan "Bayrak Şairi" Arif Nihat ASYA'yı ahirete irtihalinin 45. yılında Liseliler olarak rahmetle anıyoruz.

Ruhu şad olsun.

Ara

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri Gençler (A) Basketbol İl Birinciliği müsabakaları sona erdi.

Ara

Tosya Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri, okulumuzu ziyaret ettiler.

Ara

Okulumuzdan toplanan kitaplar, Daday Anadolu İmam - Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Ara

Şenpazar Ortaokulu okulumuzu ziyaret etti.

Ara

Okulumuzda sokak hayvanları yararına kermes düzenlendi.

Ara

Pansiyonumuzda "Kaybolan Değerlerimiz" ile ilgili etkinlik yapıldı.

Ara

Devrekâni Ortaokulu okulumuzu ziyaret etti.