23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Okul Müdürü Vekilimiz Sayın Hüseyin MISIRLIOĞLU, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Millet iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 101.  yıl dönümüne ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mıza ulaşmanın büyük coşku ve mutluluğu içindeyiz.

23 Nisan, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugünü çocuklarımıza armağan ederek gelecek nesillere karşı olan sevgi ve güvenini göstermiş; onlara, böylelikle, demokratik, laik ve çağdaş Cumhuriyete sahip çıkma görevi vermiştir.

23 Nisan tarihi, aynı zamanda, millî birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sonrasında, millet iradesinin vücut bulduğu ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. O gün millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temeli atılırken, bizleri geleceğe taşıyacak çocuklarımız unutulmamış, onlara karşı olan güvenin bir ifadesi olarak bu bayram çocuklarımıza armağan edilmiştir.

Bu vesileyle, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aziz vatanımız için canını feda eden kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum. Hayatımızın en önmemli neşesi ve coşkumuzun kaynağı tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Hüseyin MISIRLIOĞLU

Okul Müdürü V.