Yükseköğretim Kurumları Sınavı - 2021

Okul Müdür Vekilimiz Sayın Hüseyin MISIRLIOĞLU, 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Gençler,

Bu hafta sonu gireceğiniz sınavlar için 12 yıldır gayret içerisindesiniz, anne babanızla, öğretmenlerinizle el ele vererek kendiniz, aileniz ve ülkemiz için faydalı birer vatandaş olabilmek gayesiyle en güzel hedefleri belirlediniz. Bu hedeflerinize ulaşmada bir basamak olan YKS'de okulumuzun başarılarla dolu tarihinin sizlere ilham kaynağı olacağına inanıyor; her birinize öncelikle başarı, kolaylık ve zihin açıklığı diliyorum.

Sevgili Gençler,

Bir değerlendirme süreci ve öğrenilen bilgi ve becerilerin düzeyini belirlemek için yapılan ölçme ve değerlendirme sistemi olan sınavların genel amacı, adayların sahip olduğu potansiyeli belirlemektir, diyebiliriz. Ancak bildiğiniz üzere her sınavın uygulanma esasları birbirinden farklılık göstermektedir. Bu hafta sonu gireceğiniz sınavlarla ilgili genel olarak hatırlamamız gerekenleri şu şekilde sıralamak istiyorum:

2021-YKS26 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 27 Haziran Pazar günü saat 10.00'da Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile saat 15.30'da Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda gerçekleşecek.

Adaylara TYT'de 120 soru için 135 dakika, AYT'de 160 soru için 180 dakika, YDT'de 80 soru için 120 dakika süre verilecek.

Sınav binaları sınavdan önce detaylı olarak temizlenecek ve dezenfekte edilecek. Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacak.

Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve sınav binasından çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapılacak. Bina girişinde adayların ellerine dezenfektan uygulanacak, adaylara maske ve el dezenfektanı dağıtılacak.

Adaylar kendi maskeleri, siperlikleri ve el dezenfektanlarıyla sınava girebilecekler. Sınav görevlilerimiz lateks eldiven kullanacak. Adaylar sınav salonlarına geçip sıralarına oturduktan sonra sınav süresince maskelerini çıkarabilecek.

Sınava Giriş Belgesi ve fotoğraflı geçerli kimlik belgesi olmayan adaylar sınava giremeyecek.

Adaylar, sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Lisemizin Değerli Gençleri,

Bu duygu ve hatırlatmalarımla gözlerinizden öpüyor, her birinize ayrı ayrı başarı temennilerimi yineliyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Hüseyin MISIRLIOĞLU

Okul Müdür V.