27 Aralık 1919

Ara

Mehmet Akif ERSOY (20 Aralık 1873 - 27 Aralık 1936)

Ara

2020-2021 eğitim öğretim yılı 1. kanaat döneminde yüz yüze yapılacak sınavlar ertelendi. Sınavlar yarı yıl tatilinden sonra yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu yıl olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararlara ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden olacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavla belirleyeceğiz." dedi.

Ara

Salgın sürecinde okulumuz tanıtımları çevrim içi ortam üzerinden devam etmektedir.

Salgın sürecinde okulumuz tanıtımları çevrim içi ortamlar üzerinden devam etmektedir.

24 Aralık 2020 Perşembe günü, saat 20.30'da, Alatarla Ortaokulu Psikolojik Danışmanı Kübra Aladağ moderatörlüğünde Okulumuz Psikolojik Danışmanı Gülizar Yıldız, okulumuzun tanıtımını yapacaktır.

Tanıtım, Zoom üzerinden, kapalı grup şeklinde Alatarla Ortaokulu öğrencilerine yapılacaktır.

Ara

Liselerde birinci döneme ait bir (1) yazılı/uygulama puanları ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacaktır.

Sınav notu bulunmayan şubelerin sınavları, okul ortamında ve sosyal mesafe tedbirlerine uygun olarak seyreltilmiş gruplar hâlinde gerçekleştirilecektir.

Uzaktan eğitim, 2020–2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edecektir.

22 Ocak 2021 tarihinden itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince, farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak yoğunluk oluşturmayacak şekilde planlanacaktır.

25 Ocak 2021 Pazartesi günü başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir.

2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır.

Ara

Abdurrahmanpaşa Lisesi, 2020-2021 eğitim - öğretim yılında "I FEEL WHAT YOU FEEL"adlı uluslararası eTwinning projesine ortak olmuştur. Okulumuz İngilizce Öğretmeni Berna Karnak Duykuluoğlu ve gönüllü 10. sınıf öğrencilerimiz tarafından yürütülmekte olan proje, 2020 yılı Eylül ayında başlamış olup Aralık sonuna kadar devam edecektir. Proje, salgın süresince öğrencilerin olumsuz hislerini olumluya dönüştürmeyi, duygu ve düşüncelerini farklı ülkelerdeki akranlarıyla paylaşmalarını ve öğrencilere farklı görevler için farklı Web2 araçlarını kullanmayı öğretmeyi hedeflemektedir.

10 Türk ve 16 yabancı ortak ile her ay faaliyetler ve görüntülü çevrimiçi toplantılar yapılmakta ve öğrenciler, proje kapsamında ortak dil olan İngilizceyi aktif bir şekilde kullanıp geliştirmektedirler.

Proje danışman öğretmenimizi ve kalımcı öğrencilerimizi projelerinden dolayı kutluyor, proje sürecinde kendilerine başarılar diliyoruz.

Kas

"Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlamalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım."

KAYNAK:

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Kas

İF - ART "Öğretmenimle El Ele Resim Yarışması" Eylül ayı Türkiye geneli yarışmasında okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Özlem GÜNSAL ve 11/A sınıfı öğrencisi Melih KUYULU'nun çalışmaları birinci olmuştur.

Eyl

Uzaktan eğitim sürecinde teknolojiye erişim eksikliği ve internet bağlantısı sorunu yaşayan öğrencilerimize canlı derslere erişim olanağı vermek amacıyla EBA Destek Noktamız faaliyete geçirilmiştir.

Eyl

Mezun öğrencilerimize yükseköğrenim hayatlarında başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

Okul pansiyonumuzda öğrencilerimizle "Yurdumun Değerleri" adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Kas

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Yaşar DOLAPÇI okulumuzu ziyaret ettiler.

Kas

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım'da lisemiz tarafından kabri başında anıldı.

Kas

Okul Kütüphanemize yeni kitap alımı yapıldı.

Kas

10. sınıf öğrencilerimizle meslekler hakkında bilgi edinmek amacıyla Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğne (İŞKUR) ziyarette bulunuldu.